Om oss

Josefin Ljungberg heter jag och är ägare av Vita månens hunddagis. Vi finns strax utanför Eksjö vid härliga Mycklaflon omringad av skog, vatten och ängar.

Jag brinner för hundar och har jobbat med hundar sedan 2016. Jag har under hela tiden som hundskötare utbildat mig inom olika ämnen inriktat på just hund.

Jag startade upp mitt företag 2018 och jobbade först och främst med hundar i mitt hem. Sommaren 2019 hade vi byggt upp ett pensionat på tomten och tar idag in närmare 10 hundar. I pensionatet finns 7 rum. Vissa hundar sover tillsammans medans andra vill ha egna rum. Utomhus finns det en rast hage på 810m². Rasthagen går att dela av till två rast hagar. Då blir dem 210 m² samt 600 m².

Jag arbetar först och främst med flock hantering vilken innebär att jag läser av hundarna noga, för att sedan släppa ihop hundarna i olika grupper där dem kan leka och busa med varandra.

Jag vill alltid träffa hunden innan du bokar in den hos mig. Då gör jag en uppfattning om hundens personlighet och kollar så att hunden inte visar någon osäkerhet eller aggressivitet mot mig och att hunden ska fungera i min miljö.

Jag bedriver även kennel inom rasen Siberian Husky sedan 2018 och är en av grundarna till Vetlanda-Eksjö Draghundsklubb. Jag brinner för draghundssporten och tränar mina egna hundar i denna sport. Förutom det tränar jag rallylydnad, har nyligen börjat med personspår och älskar att vandra. Fjällen är en tradition att åka till under vinter tid då jag drar skidor med hundarna.

Jag går regelbundet utbildningar för att lära mig ännu mera om hund och är expert på att boka in alldeles för mycket samtidigt. Jag gillar helt enkelt att ha många bollar i luften.

Jag finns i Edshults-Förenäs. Här bor jag tillsammans med min man Oscar, våran son Zäta, samt 4 st Siberian Husky.


Mina utbildningar

  • 2016 - Ledarutveckling steg 1

  • 2017 - Anatomi & bedömningsteknik steg 1 & 2

  • 2017 - Hunddagisutbildning 80 h, 1 års utbildning i Bromma
  • 2018 - Hunduppfödarkurs

  • 2018 - Anatomi & bedömningsteknik steg 3

  • 2019 - HLR - Hund

  • 2022 - Hundens beteende 10 veckor

  • 2022 - Djurpsykologi - Linköpings universitet

Här ser du några av dem utbildningar jag gått genom åren som jag tycker är mest nödvändiga att ta upp.