Våra hundar

Siberian Husky

Vita Vargens Golden Delicious

* Tequila *

Kön : Tik

Reg. Nr. : SE29926/2015

Född : 2015.05.21

Ögonlyst : UA

HD : B

ED : 0

Foder : Halla Standard

Mor : Okamis Northern Light

Far : Draghunden Hearts On Fire


Tequila är min första hund. Hon är en riktig ögontjänare som tror att hon alltid ska få som hon vill. Ska man träna gäller det att ha väldigt gott godis för det måste vara värt bördan.

Tränar en hel del olika trick med henne som buga, rulla runt, krypa osv. Vilket hon är väldigt duktig på. Hon är väldigt trevlig och vill gärna hälsa på alla människor som kommer förbi. Kommer man inte fram och hälsar så får man en rejäl utskällning.

Tequila och jag har åkt väldigt mycket på utställningar genom åren och det har gått väldigt bra. BIR, CK, R-CACIB och många Excellent, blir ofta bra placerad i sin klass. Ställer inte ut henne så mycket längre då hon har tröttnat på att springa i ringen. Drag mässigt har hon varit oerhört duktig i sele men har även där börjat tycka det är lite tråkigt att dra. Nu tränar jag för det mesta bara canicross med henne, eller drar ut på någon vandrings led några mil. Tanken är inte att tävla med henne. Hon älskar att springa men vill slippa att ta i. Blivit lite av en latmask på sistone.

Har gått Valpkurs och Trivselkurs.

Vargtorps Konjak

* Konjak *

Kön : Hane

Reg Nr. : SE35928/2018

Född : 2018.05.21

Ögonlyst : UA

HD : A

ED : 0

Foder : Halla Prestation

Mor : Perfect Harmony Legend Of Thespirit

Far : Merrick Dancing Znowlover


Tillgänglig för avel

Konjak finns tillgänglig för avel till rätt tik. Jag bedömer själv om din tik är rätt att avla med. Skicka ett mail vid intresse och berätta om din tik samt vad tanken med aveln är. Tiken SKA ha stamtavla.

Konjak är en mycket charmig, snäll och go kille. Allas favorit, helt klart. Han är lite av den ovanliga typen som för det mesta funkar att ha lös.

Drag mässigt är han klockren. Han slutar aldrig att dra i selet och tar alla kommandon, van att springa bland bilar och boskapsdjur. Vill gärna springa med max fart. Väldigt lyhörd på föraren oavsett om det är jag eller någon annan som kör honom. Har lånat ut honom till nybörjare och även satt ihop honom med oerfarna hundar. Han är i fullt fokus framåt och han är riktigt snabb och smidig. Han slutar aldrig att förvåna mig. Vi är laddade för en fartfylld tävlings säsong där vi kommer satsa på kickbike först och främst.

Tränar även vatten apportering med honom på sommaren vilket har gått väldigt bra. Han har gått från att bara gå i vatten efter dragträning till att hämta pip ankor i vattnet. Föredrar inte att simma så jobbar fortfarande på det, men simmar utan problem om han måste.

Utställningsmässigt har vi inte hunnit med så mycket hittills, men det vi hunnit med har gått väldigt bra. Fina kritiker och en riktig charmör i ringen som gärna pussar lite extra på domaren. Lite svårt att hålla sig lugn i ringen då han gärna maxar hastigheten även där men annars har det gått väldigt bra. ( Pga covid-19 har både tävlingar och utställningar varit inställda, så vi hoppas på ett fartfyllt nästa år. )

Konjak har varit test hund under en utbildning där en grupp skulle tolka olika hundars beteende när läskiga föremål ska åka mot honom och ge honom en "reaktion", en utbildning som jag själv gått där alla hundar reagerade starkt på föremålen. Denna gången fick gruppen sig ett gott skratt då han började busa med dem läskiga figurerna och sedan gick fram och skulle kissa på dem. Så inget kan skrämma Konjak, han föredrar att leka och busa med allt och alla.

Vita månens Phiri

* Phiri *

Kön : Tik

Reg Nr. : SE42708/2019

Född : 2019.06.21

Ögonlyst : UA

HD : A

ED : 0

Foder : Halla Prestation

Mor : Vita Vargens Golden Delicious

Far : La-Dam Latea Dark Satisfaction


Phiri är en väldigt bestämd och envis dam med mycket personlighet. Jätte snäll och gosig på alla sätt. Men en aning kaxig mot andra hundar. Första huskyn jag haft som är hår öm.

Behöver växa till sig en del fortfarande men har väldigt stor potential i draget. Hon fokuserar alltid framåt i selet, tar i för fulla muggar. Lyssnar på kommando väldigt bra och struntar helt i omgivningen. Phiri är fortfarande väldigt ung men tävlings mässigt vill jag satsa fullt ut med henne. Pga covid-19 har vi bara hunnit med någon enstaka inofficiell utställning. Men hoppas såklart att hon ska få chansen att visa upp sina bästa sidor även där.
Vila i frid

Vargtass 2014 - 2020