Våra hundar

Siberian Husky

Vita Vargens Golden Delicious

* Tequila *

Kön : Tik

Reg. Nr. : SE29926/2015

Född : 2015.05.21

Ögonlyst : UA

HD : B

ED : 0

Foder : Halla Standard

Mor : Okamis Northern Light

Far : Draghunden Hearts On Fire

Fokus : Rallylydnad & Trix


Tequila är en bestämd dam som vet vad hon vill. Mycket trevlig mot alla människor och skäller ut dem som inte kommer fram och ger henne uppmärksamhet, men kan vara lite tjurig gällande andra hundar, speciellt tikar. Hon vill gärna visa att det är hon som bestämmer och ingen annan. 

Tränar en hel del olika trick med henne som buga, rulla runt, krypa, high five, ekorre osv. Hon är väldigt motiverad till den slags träning.

Tequila och jag har åkt väldigt mycket på utställningar genom åren och det har gått väldigt bra. BIR, CK, R-CACIB och många Excellent, blir ofta bra placerad i sin klass. Ställer inte ut henne längre. Drag mässigt har hon varit duktig i sele fram till hon fick sin första valp kull, då tycka hon inte längre att det var roligt. Nu tränar jag för det mesta bara canicross med henne, eller tar med henne på en vandrings led några mil.

Har gått Valpkurs och Trivselkurs med henne.

Utställd med 10 Excellent, 3 CK, 1 R-Cacib, 1 BIR & 1 Cert


Vargtorps Konjak

* Konjak *

Kön : Hane

Reg Nr. : SE35928/2018

Född : 2018.05.21

Ögonlyst : UA

HD : A

ED : 0

Foder : Halla Prestation

Mor : Perfect Harmony Legend Of Thespirit

Far : Merrick Dancing Znowlover

Fokus : Drag framför kickbike (2-spann)


Tillgänglig för avel

Konjak är en mycket charmig, snäll och go kille. Allas favorit, helt klart. Han är lite av den ovanliga typen som för det mesta funkar att ha lös.

Drag mässigt är han klockren. Han slutar aldrig att dra i selet och tar alla kommandon, van att springa bland bilar och boskapsdjur. Väldigt lyhörd på föraren oavsett om det är jag eller någon annan som kör honom. Har lånat ut honom till nybörjare och även satt ihop honom med oerfarna hundar. Han är i fullt fokus framåt och han är snabb och smidig. Han slutar aldrig att förvåna mig.

Tränar även vatten apportering med honom på sommaren vilket har gått väldigt bra. Han har gått från att bara gå i vatten efter drag träning till att hämta pip ankor i vattnet. Föredrar inte att simma så jobbar fortfarande på det, men simmar utan problem om han måste.

Utställnings mässigt har vi inte hunnit med så mycket, men det vi hunnit med har gått väldigt bra. Fina kritiker och en riktig charmör i ringen som gärna pussar lite extra på domaren. Excellent och CK även på SPHK hund utställning. Pga. covid-19 har både tävlingar och utställningar varit inställda, men vi hoppas på ett fartfyllt nästa år.

Konjak har varit test hund under en utbildning där en grupp skulle tolka olika hundars beteende när läskiga föremål ska åka mot honom och ge honom en "reaktion", en utbildning som jag själv gått där alla hundar reagerade starkt på föremålen. Denna gången fick gruppen sig ett gott skratt då han började busa med dem läskiga figurerna och sedan gick fram och skulle kissa på dem. Så inget kan skrämma Konjak, han föredrar att leka och busa med allt och alla.

Utställd med 5 Excellent & 2 CK


Vita månens Phiri

* Phiri *

Kön : Tik

Reg Nr. : SE42708/2019

Född : 2019.06.21

Ögonlyst : UA

HD : A

ED : 0

Foder : Halla Prestation

Mor : Vita Vargens Golden Delicious

Far : La-Dam Latea Dark Satisfaction

Fokus : Drag framför kickbike (2-spann)


Phiri är en väldigt bestämd och envis dam med mycket personlighet. Jätte snäll och gosig på alla sätt. Men en aning kaxig mot andra hundar. Godis motiverar henne inte. Mycket kräsen dam till allt och första huskyn jag haft som är hår öm. Hon har blivit min sons egna hund. Dem två är bästisar sen valp lådan.

Hon har väldigt stor potential i draget. En mycket bra ledarhund. Fungerar i alla positioner men sköter ledare rollen i spannet bäst. Hon fokuserar alltid framåt i selet, tar i för kung och foster land. Lyssnar på kommando väldigt bra och struntar helt i omgivningen. Pga. covid-19 har vi bara hunnit med någon enstaka utställning, där hon bland annat blev BIR med CK och Nordiskt certifikat.

Utställd med 1 Excellent, 1 CK, 1 BIR & 1 Nordic cert


Vita månens Afrodite

* Fisen *

Kön : Tik

Reg. Nr. : SE28920/2022

Född : 2022.04.11

Foder : Halla Prestation

Mor : Vita Vargens Golden Delicious

Far : Vargtorps Konjak 

Fokus : Tävlar i rallylydnad

Fisen är något alldeles speciellt som är svårt att sätta ord på. Hennes närkontakt och följsamhet är inte vad en husky brukar ha. Jag tränar henne i rallylydnad och planerar att tävla med henne så småningom.

Personspår har också gått bra. Hennes näsa är fantastisk.

Har gått valpkurs och bästa starten del 1 & 2, samt rallylydnad nybörjare.

Kvalificerad 2 gånger i rallylydnad nybörjar klass


Vila i frid

Vargtass 2014 - 2020